Thursday, 31 December 2015

Hujan Oh Hujan..

Pagi2 dah meredah hujan ke tempat kerja.. Bagi mencari rezeki utk family n bakal keluarga yg akan dibina, ejulz gagahi jua.. cewahhhh.. Ermmm. No idea nk buat entry pagi ni.. Buat entry guna hp je. Laptop terkena virus vampire.. terlalu bahaya.. hehee. Maaf ejulz dh lama x jejak kaki kat blog k0rang.. setiap kali ejulz klik link nk ke blog k0rang, iklan yg keluar.. kene bunuh dulu vampire2 yg ada ni..

"Hidup ini harus ada KEPERCAYAAN, jika tiada KEPERCAYAAN maka musnahlah segalanya.."




*Untuk Si Lala, kmk maok ktk tauk, dlm ati tok ada ktk sorg jk.. Semua kenangan biarlah sebagai kenangan. Yg plg pnting masa depan yg bakal dilalu. Kmk syukur glak2 dpt knl ngn ktk..




Tuesday, 29 December 2015

Koleksi Gambar APERTURE SQUAD ARTWORK

Antara koleki gambar-gambar kawen yang kami ambil.



Cover Photo




Dan beberapa gambar lain di page kami. Like page kami jika sudi --> APERTURE 






Tuesday, 1 December 2015

Mini Giveaway by Myra & Ina

Ejulz join.. ^_^


klik banner

Syarat Penyertaan

1. Follow blog  Ina.
2. Wajib follow Instagram (jika ada) @flowery.dot
3. Like fanpage 




Senarai Hadiah

Sweatshirt 2x di Flowery.dot


 Shawl Hanis Zalikha 2x


Crispy choco jar 2x



Necklace 2x di flowery.dot





Pemilihan Pemenang

Blog;
Top Refferal & Random


Instagram; 
1. Like paling banyak
2. Tag paling banyak
3. Random

* Jika peserta melebihi 100 orang, hadiah akan ditambah

Monday, 23 November 2015

Blog berhabuk, ejulz tak tau nak kata apa..

Last entry 27 NOV 2015.. Perghhhh!! dekat nak sebulan blog berhabuk.. sory ek kalau ada yg selesema ikabat habuk yg tebal kat sini.. hehe.. akibat bz yg melampau.. kalau x bz pun penat balik kerja.. x sempat nak 'kemas' blog ni.. Hujung minggu? ermmm.. mcm dah xde istilah hujung minggu.. cuti pun dihabiskan dengan aktiviti2 partime job ambik gambar..

Last entry tu ejulz minta maaf sangat2 kepada peminat2 minyak angin aromaterapi ni. Ejulz tak dpt nak jual dulu sebab harga naik tinggi sangat. Ejulz dpt stok ni dari Indonesia. Supplier dari Indonesia bgtau dia x dapat nak letak harga lama sebab kejatuhan matawang Malaysia. Bila dia bawa duit kita ke sana, diorang rugi.. Ermmm.. Sebab tu ejulz ambik keputusan berhenti jual dulu buat sementara waktu..

Malam ni nak merajinkan diri BW dan join GA/Segmen/Contest.. ^_^





Tuesday, 27 October 2015

Harga Terkini Minyak Angin Aromaterapi

 
 
Jika berminat nak beli whatsapp Ejulz 0168500565, sebelum hari jumaat. Ejulz ambil stok yang diorder setiap hari Jumaat dan pos setiap hari Isnin. Terima kasih.
 
 

Monday, 28 September 2015

Hampir terkencing dalam seluar

Entah apa la nasib ejulz. Selalu terkena last minit. Jadi bidang terjun arini. Arini ada majlis lawatan Dato' DCP di daerah tempat ejulz kerja. Nak dijadikan cerita pembaca doa yang sepatutnya membaca doa di majlis tersebut telah menarik diri last minit sebab ada urusan lain. Tiba2 bos whatsapp bagitau bos besar arahkan ejulz untuk membaca doa pada majlis tersebut.

Menggelabah la ejulz bila terima arahan last minit.. Pagi ni majlis, pagi ni baru bagitau.. kalau bagitau awal2 boleh jugak buat persediaan.. Nervous gilerrr.. Tapi xda la sampai terkencing dalam seluar.. hehe


Alhamdulillah, berjalan lancar..


Saturday, 26 September 2015

Sabtu tanpa job

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu..

Arini xda job ambik gambar. Nak pegi kenduri japgi.. Lepas kenduri mungkin nak pegi ambik stok minyak angin. Partime job.. Nak cari rezeki lebih sikit.. ^_^

10 jenis aroma FRESH CARE:










5 Jenis aroma VFresh:


Javaspa :



Kalau berminat boleh pm k.

Friday, 25 September 2015

Illusion - Petrosains

Open now from 4 Sept 2015 - 10 Jan 2016



Klik SINI untuk tgk detail..





Nak buat ruang iklan

Alhamdulillah ruang nuffnang dah dapat kembali.. gigih main coding.. hehe.. Rajin2 la klik k.. Nak kumpul buat hantaran kawen.. hhehe.. Nak buat ruang iklan untuk bantu iklan bisnes rakan2 pulak.. Camne nak buat ek? perlu khidmat nasihat pakar.. :)



Monday, 21 September 2015

Cukupkah kebahagiaan yang diberi?

Tengah xde idea nak buat entry ni..


Cari ilham sambil layan Famous Amos.. heHee


Cukupkah kebahagiaan yang diberi? Ermm.. Tiba2 terfikir. Sebagai seorang anak adalah menjadi tanggungjawab untuk menjaga kedua ibu bapa. Kadang2 ejulz terfikir cukupkah kebahagiaan yang ejulz berikan kepada mereka? Dengan kerja yang tidaklah seberapa. Gaji yang tidaklah besar. Hanya sedikit sahaja yang dapat ejulz berikan kepada mereka setiap bulan. Alhamdulillah, ada jugak la untung berniaga sikit2 buat tambah bagi duit belanja utk mereka. Ejulz impikan untuk memberikan lebih keselesaan kepada mereka. Dah puas mereka bersusah payah membesarkan ejulz. Sekarang tibalah masanya untuk ejulz membahagiakan mereka. 





Sunday, 20 September 2015

Tahniah Kumpulan Sutra Dana, Lantai Cilik Musim Ke-3 2015

Walaupun tidak berjaya merangkul JUARA dalam pertandingan Lantai Cilik Musim Ke-3 Tahun ni, ejulz ingin mengucapkan tahniah di atas pencapaian sehingga ke peringkat Akhir. Saingan memang sengit dari semua kumpulan.. Banyak persembahan2 yang kreatif.. 

Tarian pertama Sutra Dana agak menarik dengan memaparkan tarian etnik Sarawak. Tapi agak mendukacitakan apabila seorang budak (Raykal) yang tiada pengalaman dalam tarian disuruh menjadi pengkritik kepada persembahan tersebut. Nampak semangat penari2 Sutra Dana mula luntur untuk persembahan pusingan ke-2 apabila dapat kritikan yang entah apa2 entah.. hehe

Takpa Sutra Dana, korang dah cuba yang terbaek. Tahniah sebab berjaya ke peringkat akhir.

*Hujung minggu ni nak BW je la.. hehe

Saturday, 19 September 2015

Gudluck Sutra Dana - Lantai Cilik Musim Ke-3

Tengah tengok imbasan Lantai Cilik Musim Ke-3 di TV2 sekarang ni

Ni persembahan kumpulan anak buah ejulz di peringkat separuh akhir aritu..


Jangan lupa saksikan Final Lantai Cilik Musim Ke-3 malam ni di TV2..



*Doakan anak buah ejulz k..

Gudluck Sutra Dana Dancers..




Ni gambar dia masa kecik dulu (baju kuning)







GUDLUCK SUTRA DANA!!!



Segmen Blogwalking Bersama KisahPondokKecil

Jom join segmen ni..


Klik banner jika nak join..




1st GiveAway by Ciktaman



Assalamualaikum dan hai :)

Sepanjang bulan September ni, cktmn nak buat satu segmen untuk korang semua..

1st GiveAway by Ciktaman


Ok syarat penyertaan senang je!

1. Mesti follow @ like

* Blog - ciktaman + nuff click 
* Instagram - ctctraudhah | molekgilo

2. Buat satu entri [copy coding yang diberi] dan komen

pasal blog ciktaman tak lebih 15 patah perkataan..

"Blog Ciktaman ni simple tapi comel. Kemas dan content pun menarik.. Tuan blog pun comel.."


3. Tinggalkan URL entry korang pada post ini sahaja. *link pada chatbox tak dikira



4. Tempoh GA adalah bermula 1 September sehingga 30 September 2015''






** Untuk lihat senarai peserta kat SINI

*** Untuk lihat senarai hadiah kat SINI

***Pemenang akan dipilih sepenuhnya daripada cktmn




--------------------------------------------------------------------------------------------------

Aneh!! Sebiji telur ada 2 kuning telur..

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu..

Topik ejulz arini pasal TELUR.. Nak kata aneh xda la aneh sangat.. Kalau dulu ada jugak terjumpa sebiji telur dalam tray telur yang ada 2 kuning telur. Tapi x semua la.. Tapi baru2 ni hampir kesemua telur dalam tray tu ada 2 kuning telur.. Nak tanya pendapat korang la.. Korang pun selalu ker jumpa? ker perkara ni normal sekarang ni.. Bukan apa, takut bila terdengar ada kes telur palsu.. 


Ok, nak packing jap..

Ejulz ada jual minyak angin aromaterapi Fresh Care, Safe Care, VFresh, Aromatic dan Herborist. Berminat boleh whatsapp ejulz 0168500565 k.. tq

Selamat berhujung minggu semua.. ^_^

Terlupa pulak nak tanya. Korang ada nampak tak iklan nuffnang ejulz kat atas, tepi & antara entry?









Thursday, 17 September 2015

Aperture Squad Artwork

Hasil edit gambar pre wedding.. Hasil edit member Aperture Squad Artwork..












Berminat nak book tarikh boleh ke page kami :



Menerima tempahan dari kawasan Kuching dan kawasan2 berhampiran..
Iboh malu2 ktk orang.. contact jak mun mok tauk pakej k..

*Tinggalkan jejak korang k.. nanti ejulz terjah balik..










LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...