Thursday, 26 October 2017


Sempat berjumpa member ofis lama.. lawatan kerja ke kuching katanya.. ambil peluang lepak2..



Friday, 20 October 2017

Doa ketika angin kencang

*Doa ketika angin kencang*

Daripada Sayyidina Ubai bin Ka’ab, Rasulullah Shallallahu ‘Alaihi Wasallam bersabda:

“Janganlah kamu mencaci angin. Lalu apabila engkau melihat yang tidak menyenangkan, maka berdoalah:

اللَّهُمَّ إِنِّا نَسْأَلُكَ مِنْ خَيْرِ هَذِهِ الرِّيْحَ وَخَيْرِ مَا فِيْهَا وَخَيْرِ مَا أُمِرَتْ بِهِ وَنَعُوْذُ بِكَ مِنْ شَرِّ هَذِهِ الرِّيْحَ وَشَرِّ مَا فِيْهَا وَشَرِّ مَا أُمِرَتْ بِهِ

“Ya Allah, sesungguhnya kami memohon kepada-Mu kebaikan angin ini dan kebaikan yang ada padanya dan kebaikan yang dibawanya. Dan kami berlindung kepada-Mu dari keburukan angin ini, keburukan yang ada padanya dan keburukan yang dibawanya.” (HR. Al-Tirmidzi)

Kelebihan hitung zikir dengan jari


"Hitunglah (dzikir) itu dengan ruas-ruas jari kerana sesungguhnya (ruas-ruas jari) itu akan ditanya dan ajan dijadikan dapat berbicara (pada hari kiamat) - HR Abu Daud & At-Tirmidzi


#Semoga bermanfaat untuk kita semua. 



Thursday, 19 October 2017

Bau Cops

Pembelian player baru.. Free transfer.. haha.. Tq pengurus sponser jersi baru.. hehee

Bau Cops

*Harap sudi klik nuffnang ejulz.. hehe. Nak kumpul duit beli rumah. Heehe

Sunday, 15 October 2017

Movie Tombiruo hampeh???


Movie Tombiruo hampeh?

Siapa kata movie melayu tidak setanding movie barat?

Pegi la tengok cerita ni..

Ejulz bagi 🌟🌟🌟🌟🌟 untuk movie Tombiruo 'Penunggu Rimba' ni..

Tak sabar ejulz nak tengok sambungan cerita ni.. 'Semangat Hutan' & 'Tombiruo Terakhir'..

Cerita ADAM pun best jugak kalau diadaptasi ke movie.. 

#RAM
#RamleeAwangMurshid
#NovelisThrillerNo1Malaysia


#15Oktober2017
#DatingWitSiLala





Thursday, 12 October 2017

Kek Milo Simple






Hujung minggu lepas ejulz ada buat kek milo simple.. Resepi org bujang je.. bujangker? Marah wife kalau baca ni. Hehe

Resepi Kek Milo Simple memang simple..  banyak bahan dan mudah dibuat.

Ejulz just guna 1 cawan gula, 1 1/2 cawan tepung gandum, sesudu besar ovelet, milo sebungkus kecil dan 4 biji telur.. Gaul semua bahan hingga sebati. Kemudian kukus.. siap.. hehe

Minggu ni xtau nak buat apa.. ermm.. tu pun kalau rajin. Hehe



Tuesday, 26 September 2017

Buntal Esplanade

Buntal Esplanade


Aktiviti hujung minggu lepas.. santai-santai di tepi pantai.. Buntal Esplanade ni terletak berdekatan dengan Santubong.. Kalau ada makan angin di Kuching, Sarawak bolehlah singgah di sini yer..



Wednesday, 6 September 2017

....

Hampir 3 bulan menyepi..


K. Bye.. :P

Wednesday, 21 June 2017

Pertandingan bola sepak di Hari Raya ke-3?


Waaa.. terbaik la kpg ayah ejulz ni.. juara pada tahun 2015 dan 2016 dalam pertandingan bola sepak perpaduan N.15 Asajaya. Rasanya x ada dibuat  di lain2 tempat pertandingan bola sepak dibuat pada hari raya ke3.. Tapi penganjuran piala ni memang turun temurun dan telah menjadi kebiasaan di kawasan ni. Mungkin ditempat lain ramai sibuk dlm menyambut aidil fitri tp bagi penggemar bola sepak di sini pertandingan ni amat bermakna dan dpt memeriahkan suasana raya di kampung dengan penglibatan pasukan2 dari luar kawasan. Dulu masa ayah ejulz muda2 dulu mmg aktif main bola ni.. bnyk piala dia dpt. Tp sayang bakatnya x turun ke ejulz.. hehe. Hanya sekadar minat main..




Simunjan


Waaa.. kampung wife ejulz bakal ada kolam renang. Semoga diluluskan cadangan.. dengan adanya kolam renang ni nanti boleh la tgk bakat2 kecil dlm acara renang ni.. kalau mandi sungai bahaya.. banyak sangat berita budak2 lemas ni.. blm lagi berita 'bujang senang'.. eee.. takut ejulz.. 


Pesta simunjan pun dh x lama lagi.. antara acara yg menarik minat pengunjung adalah lumba perahu.. tiap2 tahun memang meriah..


Monday, 19 June 2017

BAITURRAHMAH


BAITURRAHMAH Hidayah Centre IKRAM ni adalah rumah anak2 yatim di kampung ejulz yg terletak di Kpg Semariang Baru Fasa 3, Jln Sultan Tengah, Kuching Sarawak.

Pada asalnya rumah tu adalah rumah org kpg ejulz. Kalau x silap dgr cerita rumah tu diwakafkan kpd anak2 yatim selepas pemilik rumah meninggal dunia.

Jadi kepada sesiapa yg ada rezeki lebih nak dikongsikan kepada anak2 yatim rumah berkenaan bolehlah berhubung dgn penjaga rumah tersebut di talian seperti dlm gambar di atas. Semoga amal jariah kita diberkati Allah lebih2 lagi di bulan Ramadhan ni. Amin..



Sunday, 4 June 2017

Mood panggang sate


Mood buat sate 2 hari lps.. x sempat nk update.. hehee

Pagi2 lagi dah keluar beli bahan2 bersama Si Lala.. hhehe



Alhamdulillah.. laku la jugak utk juadah berbuka puasa. Hehee




Wednesday, 24 May 2017

Kuda kesayangan sakit

Tau2 je esok dh nk gaji.. kuda kesayangan ejulz minta beli ubat pulak.. ermmm...


Kesian kuda kesayangan ni lama x mandi.. mandi hujan je selalu bersama tuannya..

Hari2 bawa tuannya pegi balik kerja ulang alik 90km sehari.. Bila tuannya nk minta tukar tempat kerja, bos x lulus.. sedih.. :(


23 Mei 2017 menjadi sejarah


23 Mei 2017 menjadi sejarah.. 

Ejulz bukanlah pandai sangat bab2 tarannum ni.. Tajwid pun tahu sikit2 je. X berapa mahir.. mengaji biasa2 tahu la.. Nak dijadikan cerita tempat ejulz bkerja menjadi tuan rumah Majlis Tilawah Al-Quran.. Ada 6 daerah yg ambil bahagian termasuk daerah ejulz.. Semua peserta hebat2 dan dah banyak kali menyertai Majlis Tilawah A-Quran ni.. Bila dh dpt arahan jadi wakil ejulz tolak baik2 dan cadang cari wakil yg lebih yg lebih baik dan berilmu dlm bidang ni.. Last2 xda yg sanggup.. Jadi kerana terpaksa aku relakan je la.. ermmm.. 

Sunday, 21 May 2017

Rezeki minggu ni

Alhamdulillah.. Ada la sedikit rezeki minggu ni.. kalau nk order blh pm ejulz k.. :)

Tengah packing..


Minyak Angin Aromaterapi

* Menghangatkan & menyegarkan tubuh
* Meringankan sakit kepala
* Meredakan perut kembung
* Mengatasi masuk angin
* Mengatasi mabuk perjalanan
* Meringankan gejala selesema

Kami menjual pelbagai jenis Minyak Angin Aromaterapi. Ada 3 jenama semuanya..

1. #SafeCare
2. #Javaspa
3. #FreshCare

FRESH CARE ada 10 jenis aroma/bau:
1. Lavender
2. Citrus
3. Sports
4. Hot/Strong
5. Splash Fruity
6. Sandal Wood
7. Green Tea
8. Teen Happy Cherry
9. Teen Bubbble Gum
10. Teen Passion Fruit


Whatsapp 016.8500.565
Whatsapp 016.8500.565
Whatsapp 016.8500.565

https://m.facebook.com/EjulzBlogshop/

Thursday, 18 May 2017

Bila hati teringin aktif berblog semula

Teringat zaman aktif berblog satu ketika dulu.. Dari pagi hingga tgh malam aktif buka blog & komen blog rakan2 blogger.. Masa siang ada je masa x sibuk, akan 'menyibukkan' diri ziarah di blog rakan2.. di rmh pulak sambung lagi hingga tgh mlm.. Pernah satu ketika dulu x perasan jam dh pukul 1-2 pagi dek kerana asyik membaca blog..

Kadang2 terfikir, ingin kembali aktif seperti dulu..


Thursday, 4 May 2017

Bila lama menyepi..

Bila lama menyepi.. pageview merundum teruk.. 

Ermmm.. sedeehhhhh..




Sunday, 19 February 2017

SMART MATH TUITION CENTRE CAWANGAN SAUJANA UTAMA





Nak hantar anak tuisyen kat sini? blh call no kat atas @ klik SINI..


Biar dia menangis, jangan kita menangis


Ejulz baru tau insiden ni.. Tapi ejulz amat tertarik dengan kata2 Sultan Johor. "Biar dia menangis jangan kita menangis"

Kebanyakan ibu bapa sekarang membiarkan dan memberikan apa sahaja kemahuan anak2 demi mengelakkan anak2 menangis.. anak nak itu, beli.. anak nak ini, bagi.. semua kemahuan anak2 diturut.. seharusnya kita sentiasa memantau nak memikirkan baik buruk sesuatu yang diberikan kepada anak2.. beli telefon pintar utk anak2 yg berusia 12 tahun ke bawah.. anak2 sekarang ni dh x macam dulu2.. sekarang ni main gadjet je.. ada baiknya gadjet ni.. boleh bantu dalam pembelajaran tapi kene ada pemantauan rapi. takut yang lain pulak dibuka.. Beli basikal pun ok jugak.. bukan sahaja utk bermain tapi baik utk kesihatan. Tapi kene lah pantau pergerakan anak2.. 

Harap insiden ini boleh dijadikan pengajaran kepada kita semua..

Jangan lupa klik SINI..


Tuesday, 7 February 2017

Jalan2 di hujung minggu (5 FEB 2017)




Jalan2 lps hantar adik ipar balik hostel..





Sekolah lama ejulz.. sekarang adik ipar pulak belajar di sana. Dulu Sekolah Menengah Teknik Matang. Sekarang dah tukar jadi Kolej Vokasional Matang..





Monday, 6 February 2017

Minyak angin WANGI


Minyak Angin Aromaterapi

* Menghangatkan & menyegarkan tubuh
* Meringankan sakit kepala
* Meredakan perut kembung
* Mengatasi masuk angin
* Mengatasi mabuk perjalanan
* Meringankan gejala selesema

Kami menjual pelbagai jenis Minyak Angin Aromaterapi. Ada 3 jenama semuanya..

1. #SafeCare
2. #Javaspa
3. #FreshCare

FRESH CARE ada 10 jenis aroma/bau:
1. Lavender
2. Citrus
3. Sports
4. Hot/Strong
5. Splash Fruity
6. Sandal Wood
7. Green Tea
8. Teen Happy Cherry
9. Teen Bubbble Gum
10. Teen Passion Fruit


Whatsapp 016.8500.565
Whatsapp 016.8500.565
Whatsapp 016.8500.565

https://m.facebook.com/EjulzBlogshop/



Sunday, 15 January 2017

Aktiviti hujung minggu 14/01/2017

Cuti-cuti camni jalan2 tengok binatang seronok jugak.. hehe

Lokasi : Matang Wildlife, Kuching
Yuran masuk : RM10 je









Cuak jugak kalau monyet2 ni terlepas. Hehehee




Thursday, 5 January 2017

Doakan utk ejulz k


Tak lama lagi tarikh temuduga.. Alhamdulillah borang2 dan sijil2 dah siap disedia sblm dpt panggilan temuduga.. hehee.. harap2 ada rezeki lps kawen.. doakan ejulz k... doakan jugak agar ejulz dikurniakan anak yg soleh n solehah.. Amin..

*Kesian Si Lala batuk2 dah 2-3 hari.. doakan Si Lala  cepat sembuh k.. terima kasih kawan2, abg2, kakak2, adik2 semua.. ^_^




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...